Penyakit buasir: Apa Yang Anda Patut Tahu dan Penawar Buasir Paling Mujarab

Sharing is caring!

Anda telah lama atau baru sahaja hidapi buasir??? dan masih tercari-cari Penawar Buasir yang berkesan. Kami boleh bantu anda teruskan membaca.

Penyakit buasir: Apa yang anda patut tahu

Buasir atau hemoroid adalah penyakit yang terjadi pada bahagian dubur. Penyakit ini dapat dikesan apabila saluran dubur membengkak. Ianya boleh berlaku sama ada di dalam dubur atau di kawasan luar. Biasanya pesakit akan berasa sakit kesan tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit.

Bengkak itu terjadi disebabkan oleh pengembangansaluran darah pada sel-sel yang melapisi saluran dubur. Selain bengkak pada saluran dubur, pendarahan semasamembuang air besar juga terjadi disebabkan oleh lukaapabila najis keras bergesel dengan buasir.


BAGAIMANA BUASIR TERJADI

Buasir merujuk kepada urat darah di dalam dinding dubur. Kedudukannya berada di bawah selaput lendir iaitu lapisan dubur yang paling dalam. Tekanan berlebihan di bahagian rektum menyebabkan dinding vena darah teregang dan membonjol, kadangkala boleh pecah, menyebabkan buasir.

Di dalam saluran dubur manusia terdapat kusyen vaskular di antara anus dengan rektum bawah, menjadikan otot-otot dubur menjadi elastik atau kenyal.

Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.

Lama-kelamaan ia menjadi kurang memberi dan akhirnya terjulur keluar daripada dubur bersama darah yang berwarna merah cerah yang menitis, tersembur atau meninggalkan kesannya apabila dikesat tisu tandas.

Walaupun pendarahan dan sembelit dilihat sebagai gejala utama buasir, cirit-birit juga boleh menjadi puncanya. Pendarahan yang berlaku daripada dubur tidak semestinya buasir tetapi boleh jadi petunjuk kepada lain-lain penyakit yang lebih serius seperti kanser kolorektal.

Terdapat 4 tahapBuasir

TAHAP 1 – Berlaku pendarahan dan bengkak menonjol keluar.

TAHAP 2 – Disebabkan oleh pergerakan usus, bengkak akan keluar tetapi secara spontan dan akan masuk balik ke dubur.

TAHAP 3 – Sama seperti tahap 2, tetapi, bengkak tersebut tidak dapat masuk secara sendiri. Dengan kata lain, terpaksa tolak ke dalam dengan menggunakan tangan sendiri.

TAHAP 4 – Bengkak akan berada di luar dubur, darah pekat keluar, terasa sakit atau pedih. Perlu mendapat rawatan buasir segera.

Simptom-simptom penyakit buasir ialah :

Rasa sakit yang berdenyut-denyut. Pendarahan berlaku selepas dan sebelum membuang air besar.
Darah menitis dan tersembur keluar dari saluran dubur. Dalam tempoh pendarahan ini, pesakit itu boleh mengalami kekurangan darah.
Ada yang tidak mengalami pendarahan, tetapi dikenali sebagai pembengkakan dubur. Bengkak ini keluar selepas membuang najis. Kadangkala untuk tempoh sementara, kurang sakit tetapi ada rasa gatal-gatal.

Adakah perkara-perkara berikut menjadi impian dan apa yang anda inginkan dalam usaha anda menghapuskan sama-sekali penyakit buasir anda …

Menyembuhkan dan menghilangkan terus penyakit buasir dalam hidup anda dengan selamat tanpa sebarang kesan sampingan serta tanpa pembedahan.
Mengetahui cara-cara dan langkah-langkah yang tepat perlu diambil untuk memulihkan masalah buasir yang anda hadapi
Anda bebas untuk makan apa sahaja setiap hari kerana penyakit buasir anda telahpun berjaya disembuhkan. Anda tahu bahawa pemakanan adalah salah-satu faktor utama punca penyakit buasir ini terjadi ke atas diri anda. Oleh itu, anda perlu bijak mengawal pemakanan anda.
Tidak lagi rasa pedih, sakit dan sengsara ketika anda buang air besaAnda tidak ingin lagi tiap kali anda ke tandas, ianya bagaikan menjadi suatu pengalaman pahit dan ngeri untuk anda.
Merasa diri lebih yakin seperti sebelum anda menghidap buasir. Anda dah tak perlu berasa malu-malu ketika berhadapan dengan orang-orang tersayang anda atau sesiapa pun.

 

Selain dari rawatan moden yang mungkin melibatkan pembedahan seperti PPH, kaedah rawatan alternatif secara tradisional mungkin menjadi pilihan anda.

  
Produk tradisional rawatan buasir sejak tahun 1989

Syukur Alhamdullillah ramai yang telah sembuh sepenuhnya setelah mengamalkan penawar herba buasir ini.

 

Berminat!!!
Wasap
010-5367281

 

Berbanding produk lain yang ada dipasaran, Produk NOMORERHOIDS ini tidak memerlukan anda menyapu ke bahagian yang terkena buasir. Kami merumuskan ramuan-ramuan tradisi amalan nenek moyang kita ke pek yang mudah untuk digunakan.Ianya mudah untuk diminum terus.

Kaedah Menggunakan Produk Penawar Buasir (NomoreRhoids)

Demi menjamin keselamatan pengguna produk tradisional ini, pihak pengeluar telah membuat kajian makmal di Kbio Corp (Kedah Bioresources Corporation).

 

Pihak Kbio Corp telah mengesahkan produk tradisional ini selamat utk digunakan. Di bawah adalah sijil produk keluaran CRBI Enterprise yang disahkan tidak mengandungi bahan kimia yang membahayakan pengguna.

 

LAPORAN ANALISIS NUTRISI

LAPORAN ANALISIS KANDUNGAN LOGAM BERAT


UJIAN MAKMAL UNTUK MENGUJI KEHADIRAN BAKTERIA BERBAHAYA

UJIAN MAKMAL DARIPADA PUSAT RACUN NEGARA, USM

Asalamualaikum…

Produk chegu nomorerhoid membantu mereka yang mengalami penghidap sembelit(akibat dari penghadaman yang kurang baik),pendarahan semasa pembuangan air besar@penyakit Buasir(Hemorrhoids).

Semakin ramai pengguna che’gu Nomorerhoid telah sembuh dari masalah yang mereka alami sekian lama..

Produk Che’gu Nomoreroid selamat digunakan bagi lelaki,wanita,ibu mengandung@sedang menyusu…

Berminat!!!
Wasap
010-5367281

..

Berminat!!!
Wasap
010-5367281

Berminat!!!
Wasap
010-5367281*Semuanya atas keizinan Tuhan jua.Produk ini hanya ikhtiar kita bersama. Adapun amalan makan minum, pantang larang dan cara hidup perlu juga kita semua ambil perhatian. 

 
Jangan tunggu sampai Buasir anda menjadi teruk baru anda ingin lakukan tindakan…
 


 

Harga Semenanjung Malaysia

1unit RM85.00
2 Unit RM160.00 (PROMOSI)

Berminat!!!
Wasap
010-5367281

Sharing is caring!